محیط کاربری
تبلیغات
آخرین مطالب
آرشیو
اخبار سایت
انتقادات و پیشنهادات

تبلیغات متنی

دکتر آرش امیدی، استاد گروه مدیریت بهداشت دام، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز



ارجاع به دو مقاله من در Equine Behavioral Medicine

در فصل دهم از کتاب تازه منتشر شده طب رفتاری اسب‏ به دو مقاله ما ارجاع داده شده است. فصل دهم کتاب به همراه اطلاعات آن در ادامه مطلب قابل دریافت است.

http://www.arashomidi.com/pic/1562799150_.pdf  

http://www.arashomidi.com/pic/1562818556_.pdf 

 

Omidi A, Vakili S, Nazifi S, Parker MO. Acute-phase proteins, oxidative stress, and antioxidant
defense in crib-biting horses. J Vet Behav 2017;20:31–6.
 
 
Omidi A, Jafari R, Nazifi S, Parker MO. Potential roles of selenium and zinc in the pathophysiology
of crib-biting behavior in horses. J Vet Behav 2018;23:10–4.


موضوع : مباحث آموزشی - کتابهای مفید آموزشی
تعداد بازدید : 5265 بار
ارسال شده در چهارشنبه 19 تير 1398 - 09:17

مقاله در مجله تحقيقات دامپزشكي ايران

مطالعه میدانی بر روی گلوکز، اسیدهای چرب غیر استریفیه، بتا-هیدروکسی بوتیرات و هورمون‌های تیروئیدی در گاوهای شیری طی بازه زمانی تلقیح در استان فارس، ایران

مقاله 10، دوره 20، شماره 1، زمستان 1397، صفحه 55-59  XMLاصل مقاله (204 K)
نوع مقاله: مقاله کوتاه
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22099/IJVR.2019.5144
نویسندگان
مهدی محبی فانی؛ آرش امیدی  orcid ؛ عبدالله میرزایی؛ سعید نظیفی؛ خیرالنسا نوروزی
چکیده
پیشینه: فرض بر این است که در شرایط مدیریتی به ظاهر خوب در گاوداری‌های شیری، ممکن است برخی گاوها در بازه زمانی تلقیح شرایط متابولیکی مناسبی نداشته باشند و عملکرد آن‌ها نیز تحت تأثیر قرار گیرد. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اختلالات احتمالی متابولیک موثر بر عملکرد در گاوهای شیرده در اواسط شیردهی انجام شد. روش‌ کار: سی‌ و‌ هفت گاو هولشتاین سالم از لحاظ بالینی از نظر غلظت پلاسمایی گلوکز، اسیدهای چرب غیر استریفیه (NEFA)، بتا-هیدروکسی بوتیرات (BHB)، تیروکسین (T4) و تری-‌یدو‌تیرونین (T3) در روزهای 60، 90 و 120 شیردهی بررسی شدند. ارتباط بین آنالیت‌های اندازه‌گیری شده با تعدادی از شاخص‌های عملکردی گاوها نیز مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج: کاهش مداومی در سطح گلوکز پلاسما (در محدوده مقادیر مرجع، P<0.006)، T4 (P<0.001) و T3 (0.003) در طول مطالعه دیده شد. مقادیر NEFA در طول مطالعه نسبتاً بالا بود و در روز 90 افزایش نشان داد (P<0.041). غلظت BHB تغییر معنی‌داری نداشت (P>0.05) اما از سطوح گزارش شده در گاوهای مرحله میانی شیردهی بالاتر بود. با افزایش روزهای شیردهی غلظت گلوکز در 27% گاوها کمتر از mmol/L 5/2، غلظت NEFA در 62% گاوها بیشتر از mmol/L 40/0 و سطح BHB در 5/13% از گاوها بیشتر از µmol/L 1200 بود، که سطوح آستانه مرتبط با مشکلات قبل و بعد از زایمان هستند. تولید شیر با گلوکز و T4 همبستگی منفی و با NEFA همبستگی مثبت داشت. فاصله زایش تا اولین فحلی با BHB همبستگی مثبت داشت. فاصله بین زایمان تا اولین تلقیح با گلوکز همبستگی منفی و با سطح NEFA همبستگی مثبت داشت. نتیجه‌گیری: تغییرات پارامتر‌های مورد مطالعه در گاوهای مرحله میانی شیردهی شبیه به آنچه بود که در موازنه منفی انرژی در ابتدای دوره شیردهی و محدودیت غذایی در مرحله میانی شیردهی رخ می‌دهد و ممکن است بر سلامت عمومی و عملکرد گاوها موثر باشد.
کلیدواژه‌ها
بازه زمانی تلقیح؛ گاوهای شیری؛ گلوکز؛ NEFA؛ هورمون‌های تیروئیدی


موضوع : مباحث پژوهشی -
تعداد بازدید : 5095 بار
ارسال شده در شنبه 31 فروردين 1398 - 10:15

استنادات يكي از معتبرترين كتب دامپزشكي جهان به مقالات اساتيد دانشكده ‏ي دامپزشكي دانشگاه شيراز

كتاب Veterinary Medicine در ويرايش يازدهم خود كه اخيراً در سال 2017 ميلادي به چاپ رسيده، به 21 مقاله از اساتيد دانشكده ي دامپزشكي دانشگاه شيراز ارجاع داده است.

آقايان دكتر سعيد نظيفي (4 مقاله)؛ دكتر علي رضاخاني (3 مقاله)؛ دكتر آرش اميدي، دكتر علي اصغر چالمه، دكتر علي حاجي محمدي و دكتر احمد عريان (هر كدام 2 مقاله) و دكتر مهرداد پورجعفر، دكتر عليرضا رعايت جهرمي، دكتر شهرام شكرفروش، دكتر محسن قانع، دكتر خداداد مستغني و دكتر ناصر وصال (هر كدام 1 مقاله) از اساتيدي هستند كه به مقالات آن ها در اين كتاب ارجاع داده شده است.

كتاب Veterinary Medicine بيش از نيم قرن است كه در زمينه ي بيماري هاي داخلي دام هاي بزرگ در آمريكا منتشر و يكي از معتبرترين كتب مرجع دامپزشكي جهان مي باشد كه در تمام دانشكده هاي دامپزشكي دنيا تدريس مي شود.

اين كتاب به بررسي تفصيلي بيماري هاي مختلف در دام هاي بزرگ شامل بيماري هاي دستگاه هاي مختلف بدن؛ بيماري هاي متابوليك؛ مسموميت ها؛ كمبودها؛ بيماري هاي عفوني و انگلي؛ بيماري هاي نوزادان؛ بيماري هاي با منشاء ناشناخته و نوپديد و .... پرداخته و همواره راهگشاي مسائل علمي و باليني در حيطه هاي مرتبط با بيماري هاي داخلي دام هاي بزرگ بوده است.

كتاب Veterinary Medicine نخستين بار در سال 1960 ميلادي منتشر شد و پس از آن در سال هاي مختلف مورد بازنگري هاي متعدد قرار گرفت.

شايان ذكر است كه در ويرايش اخير اين كتاب به 6 مورد از مقالات منتشر شده در نشريه ي Iranian Journal of Veterinary Research كه در دانشكده ي دامپزشكي دانشگاه شيراز چاپ مي شود و از مجلات معتبر ISI در زمينه ي دامپزشكي مي باشد نيز ارجاع داده شده است.
 



موضوع : مباحث آموزشی -
تعداد بازدید : 9276 بار
ارسال شده در سه شنبه 12 بهمن 1395 - 02:08

تمدید

پژوهشگر گرامی

با سلام و عرض ادب

احتراماً به اطلاع می­رساند بر اساس درخواست های متعدد دانشجویان و همکاران ارجمند و بر اساس تصمیم دبیرخانه «دومين همایش ملّي مديريت بهداشت دام» که در 24 ارديبهشت ماه 1394 در دانشكده دامپزشكي دانشگاه شيراز برگزار مي­ شود.  

زمان ارسال مقالات تا 20 فروردین 1394 تمدید شد. 

www.animalhealth.ir



موضوع : مباحث اجرائی -
تعداد بازدید : 9419 بار
ارسال شده در دوشنبه 3 فروردين 1394 - 11:28

معرفی دو وبسایت برای کمک در نگارش مقالات انگلیسی

دو وبسایت کاربردی را در ادامه مطلب به شما معرفی خواهم کرد. شما در اولین وبسایت می توانید نرم افزاری را دانلود کنید. این نرم افزار قابلیتی شبیه ( اما قویتر از) غلط یاب ورد دارد. با کلیک روی دکمه اف 2 می تواند خط به خط مقاله شما را ارزیابی کند و غلط های املایی و انشایی را تصحیح کند و حتی جملاتی به شما پیشنهاد دهد. آدرس دوم وبسایتی است که خدماتی را به رایگان به شما ارائه می‌دهد. این وبسایت مقاله شما را از نظر پلاجیاریسم بررسی می کند. یکسری کارهای دیگر هم انجام می دهد از جمله این که به مقاله شما از نظر نگارشی رتبه می دهد. غلط های املایی را اعلام می کند و اگر جمله ای را از مقاله ای برداشته اید و به درستی پارافریز نکردید به شما اعلام می کند.



موضوع : مباحث آموزشی - مقالات کوتاه آموزشی
تعداد بازدید : 12067 بار
ارسال شده در جمعه 19 دي 1393 - 10:45

Announcement from Shiraz University Animal Health Management Seminars

The second Seminar will be held in next spring in the beautiful city of Shiraz.
Find more information on the conference website (www.animalhealth.ir). 

 

دومین همایش ملی مدیریت بهداشت دام در بهار آینده (24 اردی بهشت 94) در شهر زیبای شیراز برگزار خواهد شد.

www.animalhealth.ir



موضوع : مباحث اجرائی -
تعداد بازدید : 7531 بار
ارسال شده در جمعه 14 آذر 1393 - 10:24

اثر تزریق ویتامین C بر برخی پارامترهای خونی در گوسفندان نر بلوچی تحت شرایط استرس گرمائی فوق حاد

زمینه مطالعه: استرس گرمایی می تواند سلامت و کارایی گوسفند را تحت تاثیر قرار دهد. محققان روشهای مختلفی را برای پیشگیری از اثرات مضر استرس گرمایی مورد بررسی قرار داده اند. هدف: در این تحقیق تاثیر تزریق ویتامین Cدر شرایط استرس گرمائی شدید بر برخی پارامتر های بیوشیمیایی خون گوسفندان و گلبول های قرمز خون(RBC) و هموگلوبین(Hb) هماتوکریت (HCT) و گلبول های سفید خون (WBC) مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: هشت راس گوسفند نر سالم در محدوده وزنی (17/3±75/28 کیلوگرم) و سنی یکسان (1±5 ماه)در این مطالعه وارد شدند .این گوسفندان به دو گروه مساوی تقسیم شدند. هر دو گروه بر اساس معیار دما-رطوبت (THI) در محیطی با استرس گرمائی فوق حاد قرار گرفتند. به گروه شاهد میزان 4 میلی لیتر آب مقطر و به گروه تیمار،20 میلی گرم ویتامین C به ازای هر کیلو گرم وزن بدن در پنج روز متوالی آزمایش به صورت عضلانی تزریق شد. نمونه های خون از ورید وداج در روزهای 7،5،3،1،0 جمع آوری شد. مقادیر گلوکز، کورتیزول، کلسترول، تری گلیسرید و اجزای خونی اندازه گیری و ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری ) SPSSنسخه 16) آنالیز شد. نتایج: نتایج نشان داد که تزریق ویتامین C بر میزان کورتیزول، گلوکز، هماتوکریت وگلبولهای سفید اثر معنی داری دارد (05/0 p< ). تزریق ویتامین C اثر کاهنده بر میزان کورتیزول و گلوکز در هنگام استرس گرمایی دارد. مکانیسم برای کاهش میزان کورتیزول و گلوکز توسط ویتامین C به خوبی مشخص نیست. اما ممکن است با کاهش سنتز و یا تخریب کورتیزول صورت گیرد. در عین حال، افزایش هماتوکریت موجب می شود تا آب مورد نیاز برای خنک سازی بدن از طریق تعریق فراهم شود. نتیجه گیری نهایی: مطالعه حاضر احتمالاً اثر سودمند تزریق ویتامین C را بر مکانیسم های سازگاری گوسفنددر برابر تنش گرمائی نشان می دهد.



موضوع : مباحث پژوهشی -
تعداد بازدید : 10072 بار
ارسال شده در چهارشنبه 6 فروردين 1393 - 12:43

اطلاع رسانی یک همایش

همكار ارجمند

سلام

گروه بهداشت دانشکدۀ دامپزشکی با پشتيباني معاونت پژوهشي دانشگاه شيراز براي برگزاري مجموعه همایش‌هايی با عنوان "مديريت بهداشت دام دانشگاه شيراز"(AHMSShiraz University Animal Health Management Seminars;) برنامه‌‌ريزي كرده است. در نظر است كه اين همایش‌ها سالی یک یا دو بار برگزار شوند و در جریان هر همایش، تاریخ و موضوع اصلی همایش بعدی اعلام گردد. موضوعاتي كه محورها و اهداف كلي همایش را صنايع پرورش نشخواركنندگان و اسب پوشش دهند به صورت بالقوه مي‌توانند موضوع همایش آينده در اين مجموعه باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس (http://animalhealth.ir/) مراجعه نمایید.

 



موضوع : سایر موارد -
تعداد بازدید : 11023 بار
ارسال شده در پنجشنبه 24 بهمن 1392 - 09:07

دفاع از پايان نامه اولين فارغ التحصيل دكتري تخصصي بافت شناسي مقايسه اي دانشكده دامپزشكي دانشگاه فردوسي مشهد

اولين فارغ التحصيل دكتري تخصصي بافت شناسي مقايسه اي دانشكده دامپزشكي دانشگاه فردوسي مشهد موفق به دفاع از پايان نامه خود گرديد.

خانم دكتر سارا منجزي اولين فارغ التحصيل دكتري تخصصي بافت شناسي مقايسه اي دانشكده دامپزشكي دانشگاه فردوسي مشهد از پايان نامه خود با عنوان مطالعه بافت شناسي دستگاه ادراري شتر نر يك كوهانه در سطح ميكروسكوپ نوري و الكتروني عبوري (TEM)دفاع نمود.

استاد راهنماي پايان نامه ايشان آقاي دكتر احمد علي محمدپور و استاد مشاورآقاي دكتر مرتضي بهنام رسولي بوده اند



موضوع : سایر موارد -
تعداد بازدید : 10607 بار
ارسال شده در يكشنبه 5 آبان 1392 - 05:54

مقایسه میزان آفلاتوکسینB1 تولید شده به وسیله دو قارچ....

مجله علمي پژوهشي ارمغان دانش، تیر1392(شماره75)

عنوان به فارسی: مقایسه میزان آفلاتوکسینB1 تولید شده به وسیله دو قارچ آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تحت شرایط مختلف دما، نور و pH
 

خلاصه به فارسی:
زمینه و هدف: آفلاتوکسین‌ها گروه بزرگی از مایکوتوکسین‌ها هستند. هدف این مطالعه مقایسه میزان آفلاتوکسین¬B1 تولید شده به وسیله دو قارچ آسپرژیلوس فلاووس (IR 111) و آسپرژیلوس پارازیتیکوس (NRRL 2999) تحت شرایط مختلف دما، نور و pH بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی به هر کدام از قارچ¬های آسپرژیلوس فلاووس و پارازیتیکوس مورد مطالعه در دماهای 18، 24 و 32 درجه سانتی‌گراد، تعداد 24 عدد فلاسک اختصاص داده شد و فلاسک¬ها تحت هر دو شرایط روشنایی و تاریکی نگهداری شدند. میزان سم آفلاتوکسینB1، (AFB1) تولید شده مربوط به هر یک از گروه¬های اشاره شده، با روش کروماتوگرافی لایه نازک اندازه‌گیری گردید¬. داده¬ها با آزمون آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند. یافته¬ها: کمترین بازده سم آفلاتوکسین تولید شده به وسیله هر دو قارچ آسپرژیلوس فلاووس و پارازیتیکوس متعلق به دمای 32 درجه سانتی‌گراد و pH 5/6 بود. هم‌چنین بیشترین بازده تولید سم در دمای 24 درجه سانتی‌گراد و pH 6¬ و مشاهده گردید. اثرات مربوط به نور قابل توجه بود و طبق بررسی¬های انجام شده نور اثرات زیان‌باری بر فرآیند تخمیر آفلاتوکسین دارد، به طوری که در شرایط تاریکی تولید سم آفلاتوکسین افزایش می¬یابد. نتیجه¬گیری: قارچ آسپرژیلوس پارازیتوکوس سویه NRRL 2999 به مراتب سم آفلاتوکسین بیشتری را نسبت به قارچ آسپرژیلوس فلاووس (سویه IR 111) تولید می¬کند.

کلمات کلیدی به فارسی:
آفلاتوکسینB1، آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس پارازیتیکوس
 



موضوع : مباحث پژوهشی - مقالات پژوهشی
تعداد بازدید : 12486 بار
ارسال شده در شنبه 15 تير 1392 - 04:19

دسته بندی
نظر سنجی

   در چه رشته ای تحصیل می کنید (کرده اید)؟


       

  1. دامپزشکی
  2. علوم دامی
  3. پزشکی
  4. رشته های دیگر

        

لینکستان
تبلیغات
اوقات شرعی
آمار
افراد آنلاين : 1
امروز : 23
ديروز : 60
اين هفته : 319
اين ماه : 986
امسال : 23811
کل بازديد : 235955
کل مطالب : 77
تگهای مطالب
|


تمامی حقوق این سایت متعلق به دکتر آرش امیدی می باشد
این وبسایت توسط سایت ساز مهر نسخه 2 محصولی از شرکت نگاه روشن پارس ایجاد شده است